divendres, 31 d’octubre del 2008

JA ÉS JALOGUÏNN!!! (Halloween)











Es ben bé que aquí arrepleguem totes les festes i tradicions que ens vénen de fora, tradicionalment dels països anglosaxons, i després de San Valentine Day, Chrirtmas Day, i altres “days”, finalment sembla que també s’imposa la tradició del Halloween...Curiosament totes aquestes festes importades tenen un important rerafons comercial, que si regal per l’enamorat/ada, que si Santa Claus, i ara toca disfresses i tota mena d’estris relacionats amb les carabasses i temes més o menys tenebrosos, paciència.
A més, a més, aquí ja tenim les nostres pròpies festes dedicades a cadascuna de les festes indicades, Sant Jordi, Tot Sants i Reis, són les nostres tradicions, i de moment aguanten força bé l’embestida exterior, a veure que dura!
Personalment no canvio els panellets per la carabassa, però entenc que per als nens és molt més atractiva una festa on es disfressen de monstres i mengen xuxes, que una altra on la castanyera és la protagonista, i les castanyes i “moniatus”, les exquisiteses a degustar, que amb moscatell encara passen bé, però “a palo sec”, doncs la veritat es que costen una mica més d’empassar....
Així és com avui, a molts de llocs se celebraran festes de Halloween, amb tota la parafernàlia que comporta, amb guarniments i menús adequats al dia.
A mi, de moment, m’ha tocat decorar les carabasses, em sembla que me n’he sortit prou bé, segons la opinió experta i molt exigent de la meva filla petita.
En fi, demà seguiré parlant d’entrenos i triatló, de moment avui, que passeu un bon Halloween i agafeu una bona castanya!!!!

4 comentaris:

robert mayoral ha dit...

gràcies i igualment, encara que jo la castanya la pillaré demà, que a més de tenir sopar de sonats és el meu aniversari!

Jordi Gonzalez ha dit...

Per molts anys campió!! i com en tot el que fem, a tope amb la castanya, jajajaja!!! Que passis el gran dia que et mereixes crak!

Núria ha dit...

Merci Jordi!
Espero que tu també hagis passat un bon dia de Tots Sants!
Les carbasses t'han sortit genials, molt currades! :)

A seguir endavant amb la preparació per a la mitja de Salou (ara amb uns quants panellets a la panxa) ;)!

Jordi Gonzalez ha dit...

Gràcies Núria!
Doncs la veritat es que el dia de Tots Sants em va tocar treballar, però va anar prou bé.
La preparació per la Mitja segueix el seu curs, la setmana passada no he pogut completar la tirada llarga per culpa de problemes gàstrics, això si, un cop recuperat, entre el pastís d'aniversari de la meva filla petita, i els panellets, almenys iré ben alimentat, jejeje...