dimecres, 3 de desembre del 2008

ENTRENAR? COMPETIR?? ENTRENAR COMPETINT???

Despres del parèntesi en els entrenaments per dedicar-me a trastejar una mica entre mobles, pintura i Kittyes, aquesta setmana he reanudat el ritme (més o menys), i sense fer cas als consells del trainer i altres veus amb experiència triatlètica, aquest diumenge juntament amb dos amics de joventut, en Pep i l'Alfred, anem cap a Mataró a viure l'ambient de la Mitja que allà s'hi celebra. La meva intenció i estat de forma actual m'aconsellen que m'ho agafi encara amb més calma que a Salou, ara fa un mes (1:39), i per tant, intentarem entre els tres aconseguir un ritme homogeni que ens porti sense excessius patiments vora l'hora quaranta-cinc, veurem que passa.
La veritat es que em fa molta ilusió compartir aquests 21 quilòmetres amb ells. En Pep es un altre fanàtic de l'esport (quan tingui més temps, que no ens passi res!), amb alguna mitja ja a les seves cames, i no ha parat fins a debutar aquest any en triatló, concretament l'sprint de BCN i posteriorment el de Platja d'Aro. L'Alfred s'ha enganxat a aquest món a través de la natació, on coincideix amb un altre dels meus amics d'infantesa, en Tonet, i també ha debutat amb éxit al triatló de Platja d'Aro, ja els tinc enganxats!!!
Total, que despres de Salou no tenia pensat fer res més fins a les curses de St. Esteva de Llagostera i St. Silvestre, però al saber que ells dos hi anàven em va costar poc decidir-me, canviar-me el dia de feina (gràcies Marc) i malgrat ja no varem ser a temps per inscriure'ns-hi oficialment, estarem a la sortida puntualment a les 10 del matí del dia 7.
El títol del post vé donat per l'eterna discussió que tinc sovint amb persones relacionades amb el triatló. El debat comença davant la pregunta "que hi vaig a fer a aquesta o aquella cursa?". La meva resposta és molt simple: passar un matí realitzant un entrenament amb molta gent, i per sobre de tot, passar-m'ho bé. Soc totalment conscient que de cara al meu objectiu principal, Lanzarote, una o dues mitjes maratons a aquestes alçades d'any no serveixen per gaire res, tot al contrari, si les fes competint a tope serien contraindicatives i tot, ho sé. Però la meva intenció es sortir a uns ritmes relativament suaus, i anar segons sensacions, sense arribar mai als meus límits i disfrutant en tot moment del control de la cursa, de l'ambient, i de tot el que envolta qualsevol competició. Aquesta és la meva filosofia quan sé que el meu nivell de forma o la cursa triada, no són ni óptims, ni m'ajuden en el camí cap al meu objectiu principal. Soc dels que pensen que amb seny tot suma, i com que la part de còrrer és el meu punt més débil, anar afegint granets de sorra m'ajuda molt psicològicament a progressar.
Disfrutar és el que he anat fent en els triatlons posteriors al paréntesi d'estiu (sprint BCN, Banyoles, Olímpic BCN...), amb una única excepció, el Marnaton, on reconec que vaig anar amb calma fins que em vaig posar a l'aigua i em va sortir, aquest cop si, la vena competitiva, llàstima que no estigues al 100 per 100 de forma, però vaig acabar molt satisfet.
Reconec que m'encanta competir, però de la mateixa forma que sé quan vull anar a tope i preparar-me, també m'encanta competir per disfrutar de les curses, en fi, que tothom ho interpreti com vulgui, jo seguiré fidel als meus principis (amb seny, aixó si) i intentant disfrutar a tope de tot el que faig, quan no m'ho passi bé, o em signifiqui una obligació, canviaré d'esport.
Salut i entrenus!!!

3 comentaris:

robert mayoral ha dit...

doncs a veure si ens trobem a Mataró i fem la mitja junts, jo aniré a fer al voltant d'aquest crono entre 38-45!

Josep Parareda ha dit...

Si jo i en Fredu tenim dues llebres d'elit com en Robert i tú Jordi, encara ens veiem en cor de fer els 1,45.
Per cert, estic començant a pensar en fer un Olímpic aquesta temporada, per vosaltres és un entreno però per mi seria l'hostia!!

Jordi Gonzalez ha dit...

Nois ho sento, ja heu vist en el post nou com vaig acabar l'entreno ahir...
Quin desastre!!!!
M'ho miraré des del costat positiu, i es que no m'he fet tant de mal com l'altre vegada, o sigui que en 7-10 dies tornaré a la càrrega!!!
Força i Honor!!!!!