dijous, 14 de maig del 2009

20è Triatló de Sant Feliu i 6é IronCAT

Aquest dissabte dia 16, tornen a coincidir dues proves emblemàtiques del calendari català de Triatló, i que s'han convertit en dos clàssics de característiques totalment diferents, tot i algunes coincidencies. Es tracta del vinté Triatló Sprint de Sant Feliu de Guíxols, i el sisé Ironcat de l'Ampolla (distancies Ironman).
Per diferents motius, tots dos triatlons tenen un lloc en el meu cor de triatleta; a Sant Feliu, el meu poble, vaig debutar en el meu primer triatló, l'any 2002, i a l'Ironcat de l'any passat vaig atrevir-me per primera vegada amb la mítica distància Ironman, tancant així el cercle de realitzar triatlons en totes les distàncies, i al que ser finisher de l'IM de Lanzarote de la setmana que ve, posaria el color ideal. Al llarg d'aquest set anys he tingut temporades millors i pitjors, però no he perdut mai de vista que el triatló ja forma part de la meva vida, passi el que passi.
El Triatló de Sant Feliu ha viscut moments de tota mena, fins i tot de crisi i de no realització d'alguna edició, cosa que va amenaçar la seva continuitat, però gràcies a l'esforç desinteressat de la gent del Xaloc, l'ajuda de molta altra gent, i la inclusió en les darreres edicions del circuït Tri-Trials, combinat amb uns circuits diferents, durs i espectaculars, sobre tot en el tram ciclista, on ara ja es pot dir, es realitza sobre una part del recorregut d'una de les etapes del proper Tour de França, concretament el tram de St. Feliu a Tossa, han fet que aquest any les 300 inscripcions s'hagin tancat dues setmanes abans, amb llista d'espera inclosa. Així doncs, el dissabte dia 16 a partir del migdia, Sant Feliu tornarà a ser el centre neuràlgic d'una part dels amants d'aquest meravellos esport, ara nomes falta que el temps ens respecti, crec que tots ens ho mereixem!!
Punt i a part es mereix l'Ironcat. Aquest era, fins a aquest any, l'únic triatló de distància Ironman que es podia realitzar a la Península Ibérica, i es fa realitat gràcies a l'esforç i entussiasme de la Federació Catalana de Triatló, i la col·laboració i ajuda de molta altra gent (no vull dir noms per no deixar-me a ningú, però val la pena visitar la web ironcat.org). Reconec que l'any passat m'hi vaig inscriure de rebot, ja que la meva intenció era debutar en aquesta distància a Lanzarote, però vaig badar i em vaig quedar sense inscripció....Així que com que els entrenaments em quadraven, m'hi vaig apuntar, i el resultat el puc considerar de força positiu, ja que d'entre 200 participants vaig aconseguir arribar el 24è amb un temps de 10:46, i molt i molt satifet. No sé com serà la meva experiència a Lanzarote, pel que m'ha dit tothom, és una passada: l'ambient, els recorreguts, l'èpica a causa de la climatologia, però personalment jo vaig disfrutar molt a l'Ampolla. El fet de fer un Ironman al costat de casa, amb un ambient molt proper i familiar, no deixa de ser un luxe que recomano provar a tothom a qui li agradi la llarga distància, es digui el nom que es digui. Per tracte humà, ambient i èpica climatològica, crec que no té res a envejar a altres Ironmans, us puc garantir que l'any passat amb més de cinc hores sota la pluja, i la calor i el vent d'altres edicions, fan que tot i la senzillesa dels recorreguts, a la llarga és facin tant o més durs que d'altres amb ports de muntanya, si no us ho creieu, pregunteu a la gent que hi va participar el 2007, per posar un exemple...
Aquest any, però, no pendré part a cap dels dos, ja que com sabeu faltarà just una setmana per Lanzarote, el que si estaré es col·laborant i animant als companys d'equip que corren a Sant Feliu, i animant en la distància als amics que estaran participant a l'Ampolla.
Respecte als meus entrenaments, aquesta setmana la començava descansant del tute de diumenge, amb 110 bici+10 de cursa a peu i bones sensacions, i condicionat per la feina, fent cada dia una cosa, amb intensitat moderada, però molt poc volum, a veure que hi diu el meu cos...

6 comentaris:

Toni Peris ha dit...

Jo a volar ras pel maresme i tu a arrasar a l'illa del foc. Es una llastima em volia inscriure al tri de Sant Feliu pero cua em vaig donar compte ja no quedaven places :( el proxim any sera... Cuidat i ara toca el més dificil, descansar!!!

Richart ha dit...

Moltísima sort Jordi, veig el contador dels dies i em poso nerviós pensant en el poquet que et queda pel gran dia, gaudeix de cada instant fins i tot els de dolor, ja que una vegada superat el repte més orgullós et sentiràs. Des de Llagostera tota força i els ànims del mon de la Marina i en Richart.

Llorenç Gacias ha dit...

Jordi, només em queda desitjar-te la millor sort del mon. Segur que ho aconseguiràs i al final obtindràs la teva recompensa. Disfruta del moment de gloria que as lluitat tot l'any per poder creuar la meta. L'any passat a l'ironman de Niza en Marcel Zamora em va donar un consell: durant la cursa no pensis amb el que te falta, sinó pensa amb el que as fet. Un consell que em va anar molt bé. JORDI ETS UN CAMPIÓ... Dissabte intentaré donar-te forces des de l'illa. FORÇA I HONOR...

Tomeu Miralles ha dit...

Jordi, no sé si ja has partit cap a Lanzarote.
Volia donar-te també molts d'ànims i pensa que el pitjor ja està fet. Ara a disfrutar.
Des de Mallorca: MOLTA SORT.

Jordi Gonzalez ha dit...

Moltes gràcies a tots...m'heu fet posar la pell de gallina...bu, quins nervis....
Força i Honor!!!

Jordi Gonzalez ha dit...

Moltes gràcies a tots...m'heu fet posar la pell de gallina...bu, quins nervis....
Força i Honor!!!